16 Ağustos 2014 Cumartesi

Benimde ve çevremde ki bir çok dostumun da kedisi olması üzerine (kedisi yoksa da mutlaka dostu var ilginç şekilde) gözlemlediğim ve fark ettiğim garip 12 maddeyi kediler üzerinden sizlerle paylaşmak istediğim sevgili birazbugunden.blogspot.com okuyucuları…
Sizde dikkat edin çevrenizde ki dostlarınıza, dostlarına nasıl davranıyorlar.
İşte o gözlemlerim…

  1.En Güzel Kedi Senin Kedindir

Sokakta, barınakta, belgeselde veya dostlarında onların kedilerini de görür sever, saatlerce oyun oynarsın ama yine de içinde hep “benim kedim gibi hiçbir zaman olamaz, en güzeli benim ki” dersin.

  2.Garip İsimleri Vardır

Neden bilmezsin ama isimleri hep ilginçtir. Sanırım ismini koyan renkli dünyaya sahip sahibi yüzünden olsa
gerek.

  3.Kedinin de Sizin Gibi Deli Olduğunu Düşünürsün

Sokağa bahçeye çıkar diğer arkadaşlarının evcil hayvanları kendilerine hemen partner bulurken senin ki saatlerce sana sürtünür de bir kısmet bulamaz. En sonunda “Psikologun bozuk seninde en iyisi kadına programına gitmek” dersin.

  4.Cinsiyeti Ne Olursa Olsun Genellikle Kızım Diye Seslenirsiniz

Sokakta, barınakta, belgeselde veya dostlarında onların kedilerini görünce “annem ne şeker ya kızıma bak kızıma yerler seni” deseniz de aslın da arkadasın da düşman menzillerine gönderme yapacak kadar silahları vardır.

  5.Çocuğun Gibi Olur

Öyle bir içli dışlı olursun ki kedinle en sonunda kesinlikle senin doğurduğunu düşünürler. Hatta bu durum başta sana komik gelse de bu duyguya sende kendini kaptırır biran da çocuğun olur o senin. Her dakikasını kaydedip resmetmek için yada onun bir anlık mutluluğu için her şeyini feda edebilirsin.

  6.Ona Aşık Olursun

Önceleri arkadaşın, sonra dostun sonra çocuğun ve en sonda her anne babanın çocuğuna duyduğu o asla koparılmayacak aşkla, sevgiyle bağlanıp aşık olursun ona. Her saniye sadece onun seni anladığını düşünür ve neden onun gibi bir sevgilin olmadığını sorgular evrene kızarsın.

  7.Önünde Sex Yapamazsın

Ona o kadar saygı duyar ve duyulmasını istersin ki önünde sex bile yapamaz, seni tatlı ve hoş gözlerle izlemeye çalışırken göndermeye uğraşırsın oyun sanır daha çok etrafın da dolanır, en sonunda dayanamaz kalkıp tam odadan çıkaracakken çıplak olduğunu fark eder havlu ararsın.

  8.Ona Söylenen Her Şey Sana Söylenmiş Gibidir

Ona iyi yada kötü, sevgi yada düşmanlık içeren her söylenmiş sözü üzerine alınır ona göre karşılık verirsin. Hatta ondan bir şekilde nefret etmiş bir kişi olursa ki bu kişi sevgilin bile olsa o dakika ona düşman kesilir onun her söylediği, her yaptığı şeyi düşmanca görür, düşman gibi karşılık verirsin.

  9.Senin Ona Karşı Geliştirdiğin Ona Özel Sesleniş Şeklin

Herkes ona “garip” ama “güzel” ismiyle normal bir şekilde seslenirken senin onun ismine has hazırladığın melodramik, masalımsı, komik ama hoş seslenişinle ona seslenir, sever ve oynarsın.

  10.Her Sohbette Konuyu Mutlaka Ona Getirir veya Getirildiğin de Ondan Bahsetmekten Büyük Zevk Alırsın

Senin artık tek yaşama amacın gibidir. Hele ki yalnız yaşıyorsan çocuğun olsa böyle anlatmaz, anlatırken bu kadar zevk almazsın. Her sohbette fırsat kollar sanki kedin dünyanın tek konuşan, dans eden, ritim duygusuna sahip, Albert Einstein beyniyle yaşayan, tiyatral yeteneği olup, bir çok kişiye ders veren biriymiş gibi anlatmak için beklersin. Vakti veya yeri geldi mi de dünyanın tek önemli konusuymuş gibi her yaptığı munzurlukları ballandıra ballandıra dakikalarca anlatır, konudan sıkılan olursa da onu derhal o ortamdan uzaklaştırıp yine herkese kedinden bahsetmek istersin. O kadar bahsedersin ki kediden korkan dostların varsa onlar bile bir an “hemen gidip bir kedi almalıyım” duygusuna itersin.

  11.Hiç Kötü Huyları Yokmuş Gibi…

Öyle bir şekillendirsin ki evde ki deri veya örgü olan her türlü, kazak, koltuk, perde vs gibi şeylere zarar vermeyen, sinirlenince pati atıp “faça” izinden beter yaralan açan, dönemlerinde neredeyse 2 hafta boyunca askeri düzene sokup uyutmayan, biblo, kitaplık ve daha birçok pati darbesine mazur kalabilecek eşyalarına zarar gelmiyormuş gibi, dünyanın en masum canlısıymışçasına kanatsız melek yaparsın.

  12.Kediler Konusunda Prof. Olursun

Artık sen demek kedi, kedi demek sen olduğundan neredeyse her kedi videosu, her kedi konusunda mutlaka adın geçer, dostlarının arkadaşları kedi veya evine dost aldığı olursa ilk seni arar ve ne yapacaklarını sorarlar. Hatta durum o kadar ilerler ki yolsa kaza geçirmiş bir sokak hayvanı görseler seni arayıp müsaitsen gelmeni ve neredeyse senin onu ameliyat edip şipşak iyileştirmeni beklerler.

  İşte bu 12 madde az çok  evinde dostları olan arkadaşlarının öncelikle evlerinde ki dostlarına nasıl baktıklarını evlerinde yoksa bile sokakta ki dostlarını nasıl gördüklerini gösteren, daha da kabarıp artabilecek bir listesi.  Sizde eviniz de kedi , köpek, kuş vb bir dostunuz yoksa olan bir dostunuza gidiyorsanız bunlara ve dahasına dikkat edin. Onunla kedi gibi değil insan gibi konuşun benden söylemesi… :)



0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Follow me ha! :)